Aparatul primarului

aparatul primarului

Primarul are in subordinea sa un aparat propriu ce comunica cu locuitorii comunei....

Citeste mai mult

Hotarari CL

hotarari cl

Hotararile CL sunt supuse votarii si se refera la buna functionare a comunitatii...

Citeste mai mult

Documente contabile

documente contabile

Aici va sunt prezentate bugetul, bilantul, rectificarile si alte acte privind banii comunei

Citeste mai mult

Declaratii de avere

declaratie de avere si interese

Aici gasiti declaratiile de avere si interese ale membrilor CL si functionarilor publici...

Citeste mai mult

Contact

contact

Printr-un singur click luati legatura cu noi privind problemele pe care le aveti

Citeste mai mult

Comuna Zapodeni este una din comunele in plina dezvoltare ale judetului Vaslui, atat din punct de vedere agricol cat si economic. Asezarile Comunei Zapodeni sunt raspandite intr-una din principalele subunitati de relief din cadrul Podisului Barladului, Podisul Central Moldovenesc. Si caracteristic acestei unitati geografice "peste tot relieful are aspect de dealuri inalte si plaiuri usor ondulate la partea lor superioara, care uneori au pana la 3-4 Km lungime si 1-2 Km latime. Podisul Central Moldovenesc are inaltimi cuprinse intre 200 si 465 de metri. Eraziunea formelor de relief rezulta in urma proceselor geomorfologice: alunnecari de teren, rapi create de siroaie si actiunea torentiala a apelor rezultate din ploi si topirea zapezilor.
Valea Telejnei este axul principal al comunei, format dinspre directia nord-sud intre doua siruri de dealuri: dealul Chicirea si dealul Barladului numit si Zarea Cantalarestilor, respectiv Capul Dealului; Drumul Judetean(Bereasa-Telejna-Zapodeni, Balteni se intretaie cu Drumul National(Vaslui-Negrasti-Roman). Comuna se invecineaza la NE-comuna Danesti, E-comuna Feresti si Valeni, SE-comuna Munteni de Sus , S-orasul Vaslui, SV si V-comunele Balteni si Stefan cel Mare, NV-comuna Vulturesti si comuna Rebriccea. In componenta actualei commune Zapodeni, intra noua sate: Zapodeni, Butucaria, Ciofeni, Delea, Portari, Dobroslovesti, Macresti, Telejna si Uncesti. Satele fiind de mici dimensiuni au permis o mai mare concentrare a persoanelor in cadrul comunitatii ceea ce a favorizat conservarea caracterului traditional al localitatilor
Situata in partea de nord a judetului Vaslui, resedinta comunei, Zapodeni, se afla la o distanta de 16 km de municipiul cu acelasi nume. La o populatie de 4229 de locuitori si 2184 de gospodarii, la inceput de mileniu, in anul 2002, comuna Zapodeni detinea o suprafata de 10.116 ha. Cea mai mare parte este luata in folosinta ca teren arabil(5794 ha); urmeaza suprafetele de pasuni(1578 ha) si paduri(1122 ha).

Scroll to top